Temperatura crescută alterează rapid și ireversibil insulina, iar numărul de grade celsius la limită este variabil in funcție de tipul...
Articole
PROFILUL GLICEMIC – ESENȚIAL PENTRU AJUSTAREA CORECTĂ A TRATAMENTULUI
Profilul glicemic este folosit în situațiile când se dorește o imagine mai precisă a evoluției glicemice a unui pacient, pentru...
BOALA PERIODONTALĂ (PARODONTOZA) – INCIDENȚĂ CRESCUTĂ ÎN RÂNDUL PACIENȚILOR CU DIABET
Baoala periodontală (parodontoza) este o afecțiune a cavității bucale caracterizată de distrugerea structurilor de susținere a danturii (ligament parodontal și...
HIPOGLICEMIA – CE ACTIVITĂȚI TREBUIE ÎNTRERUPTE PÂNĂ LA NORMALIZAREA GLICEMIEI
Hipoglicemia reprezintă o complicație a tratamentului medicamentos și injectabil al pacientului cu diabet, iar în funcție de gravitatea hipoglicemiei, efectele...
RISCURILE ASOCIATE CONSUMULUI DE ALCOOL ÎN DIABET
Consumul de alcool în diabet se asociază de obicei cu risc de dezechilibru glicemic, atât pe termen scurt – care...
IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2
• În regimul pacienților cu DZ tip 2, care sunt sub tratament cu antidiabetice orale, este foarte important ca totalul...
ZAHARURI ȘI ALȚI ÎNDULCITORI– EFECTUL LOR ÎN DIABET
În cadrul industriei alimentare dar și în bucătăriile personale îndulcitorii ocupă un rol important în prepararea alimentelor. Prin urmare este...
LEZIUNILE PICIOARELOR ÎN DIABET – SEMNE DE ALERTĂ
Ulcerul plantar reprezintă o complicație majoră în diabet, iar în cazul în care pacientul nu este tratat corespunzător se poate...
CORECȚIA INSULINICĂ ȘI UTILITATEA EI!
Corecția insulinică reprezintă administrarea de unități de insulină rapidă suplimentar schemei uzuale stabilite în tratament, pentru a aduce o hiperglicemie...