Arhive: <span>Departamente</span>

Home / Departamente

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicală care are ca subiect de studiu bolile inimii și ale vaselor de sânge. Bolile inimii sau bolile cardiovasculare rămân cea mai mare cauză a deceselor la nivel mondial.

Printre factorii de risc ce pot duce la apariția bolilor cardiovasculare se enumeră vârsta, poluarea, sexul (bărbați/femei), moștenirea genetică, sedentarismul, hipertensiunea arterială sau obezitatea.

Afecțiunile inimii nu atacă doar bătrânii, din ce în ce mai multe persoane tinere dezvoltă afecțiuni cardiace.

SANAMED – SERVICII DEDICATE DE CARDIOLOGIE

Ne ținem promisiunea față de inima ta.

La SANAMED, cel mai mare centru privat destinat monitorizării și tratamentului pacienților cu boli cronice, ne-am extins echipa de medici specialiști și am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea și tratamentul afecțiunilor sistemului cardiovascular ocupă un loc foarte important în clinica noastră.

În departamentul nostru de Cardiologie, ai posibilitatea de a efectua teste, controale și investigații amănunțite specifice atât gratuite (CAS), în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cât și cu plată. În același timp, poți beneficia și de servicii de spitalizare de zi, decontate integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, tot prin bilet de trimitere.

Nume Pret
Pachet promo Consult + EKG + Ecografie cardiacă De la 450 LEI
Consultație control 140 LEI
Consultație inițială 220 LEI
Ecografie cardiacă 300 LEI
Test de efort 300 LEI
Interpretare holter EKG 90 LEI
Interpretare holter TA 65 LEI

*prețuri disponibile pentru Sanamed București.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Ecografia cardiacă (eco cord) este una dintre cele mai folosite tehnici non-invazive de evaluare imagistică a structurii cordului, integrității și funcționalității valvelor cardiace, fluxului de sânge cardiac și a funcției contractile a miocardului.

Ecografia de cord este o procedură de rutină, care se face atât în scop de diagnosticare a anumitor afecțiuni descoperite suspicionate în urma examenului clinic (insuficiență cardiacă, valvulopatii, malformații structurale, tulburări de ritm / perfuzie etc.), cât și ca mecanism de monitorizare a progresiei diferitelor afecțiuni constituite / descoperite anterior la nivelul inimii.

Fie că este vorba de o tulburare de ritm cunoscută sau prezență de extrasistole (clinic / pe electrocardiogramă), monitorizarea holter EKG pe 24 h este obligatorie pentru a stabili o schemă corectă de tratament și a ajusta schema actuală de medicație cu efect antiaritmic.

Efectuarea unui holter EKG pe 24 ore implică montarea pe pacient a unui aparat EKG de dimensiuni mici, portabil, care, cu ajutorul electrozilor fixați pe torace, monitorizează continuu activitatea electrică a inimii în decursul a 24 ore. Pe parcursul acestei investigații, pacientul desfășoară activitățile uzuale.

Monitorizarea Holter a tensiunii arteriale (MAPA – monitorizare ambulatorie a presiunii arteriale) este o componentă esențială pentru diagnosticul hipertensiunii arteriale sau pentru evaluarea eficienței schemei de tratament antihipertensiv. Holterul TA este un tensiometru portabil, care măsoară tensiunea arterială automat, la intervale regulate, conform setărilor prestabilite în cazul fiecărui pacient. Dispozitivul este purtat de pacient pe braț timp de 24h, timp în care acesta desfășoară activitățile uzuale.

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (Holter TA) oferă clinicianului avantaje multiple pentru alegerea atât a claselor de medicamente antihipertensive (inhibitori de enzimă de conversie, blocanții receptorului de angiotensină, a blocantelor canalelor de calciu de calciu, beta-blocante, diuretice etc.) cât și a momentului optim pentru a administra doza respectivă, astfel încât să se amelioreze profilul tensiunii arteriale a pacientului pe 24 de ore.

Utilizarea Holterului TA se impune în cazul pacienților cu hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală renală, unde o gestiune neoptimă defectuoasă a valorilor tensiunii arteriale duce la progresia complicațiilor.

GĂSEȘTE-ȚI CARDIOLOGUL PREFERAT LA SANAMED

Filtrează medicii:

Avantajele SANAMED:
  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • monitorizare adecvată a patologiilor specifice în cardiologie
  • aparatură modernă

SANAMED – cel mai mare furnizor privat de servicii de spitalizare de zi. Acesta este un serviciu decontat integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, prin biletul de trimitere. Pentru specialitatea CARDIOLOGIE, pacienții beneficiază de Consultul medicului cardiolog, ecocardiografie (ecografie de cord), analize medicale specifice în funcție de particularitățile patologiei cardiace, electrocardiogramă (EKG) și administrarea anumitor terapii specifice (după caz).

Rezultatele investigațiilor efectuate, indicațiile de tratament și recomandările de investigații suplimentare se consemnează în biletul de externare și în scrisoarea medicală.

Call Now Button