Diabet Zaharat

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului.

Hormonul numit „insulină” permite celulelor corpului să folosească glucoza ca sursă de energie. Când secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, afecțiunea se numește diabet zaharat.

OMS recunoaște trei forme principale de diabet zaharat: tipul 1, tipul 2 și cel gestațional (de sarcină). Cele mai frecvente forme sunt diabetul zaharat tip 1 și diabetul zaharat tip 2.

Termenul ”diabet zaharat tip 1” a înlocuit mai mulți termeni vechi cum ar fi ”diabet juvenil” și ”diabet insulino-dependent”. La fel, termenul ”diabet zaharat tip 2” a înlocuit denumiri vechi, printre care și ”diabet insulino-independent” (non insulino-dependent).

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile și cea mai frecventă boală endocrină, caracterizată prin tulburări ale întregului metabolism și prin complicații care afectează ochii, rinichii, nervii și vasele de sânge.

SANAMED – SERVICII DEDICATE ÎN DIABETUL ZAHARAT

La SANAMED, cel mai mare centru privat destinat monitorizării și tratamentului pacienților cu boli cronice, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu diabet zaharat ocupă un loc foarte important în clinica noastră.

În departamentul nostru de Diabet zaharat, ai posibilitatea de a efectua teste, controale și investigații amănunțite specifice atât gratuite (CAS), în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cât și cu plată. În același timp, poți beneficia și de servicii de spitalizare de zi, decontate integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, tot prin bilet de trimitere.

Nume Pret
Consultație control 140 LEI
Consultație diabet gestațional 250 LEI
Consultare nutriție inițială 300 LEI
Consultație evaluare necesitate pompă de insulină/senzor de glicemie 200 LEI
Consultație montare și inițializare senzor de 600 LEI

*prețuri disponibile pentru Sanamed București.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Pompa de insulină este un dispozitiv de dimensiuni mici, pentru administrarea continuă a insulinei, cu debit variabil, în funcție de setări.

Setările pompei sunt stabilite și ajustate de către pacient în urma consultației cu diabetologul și a analizei evoluției glicemiei, pentru a se corecta deviațiile.

Sistem de monitorizare continuă a glicemiei CGM* (Continuous Glucose Monitor) este un dispozitiv medical care măsoară nivelul glicemiei atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții.

*Sanamed nu comercializează direct astfel de dispozitive, însă suntem în contact cu furnizorii și cunoaștem dispozitivele cu aviz de punere pe piață în România, din punct de vedere tehnic, funcțional și al avantajelor pe care le au astfel de echipamente.

GĂSEȘTE-ȚI DIABETOLOGUL PREFERAT LA SANAMED

Avantajele SANAMED:
  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • monitorizare adecvată a patologiilor specifice în cardiologie
  • aparatură modernă

SANAMED – cel mai mare furnizor privat de servicii de spitalizare de zi. Acesta este un serviciu decontat integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, prin biletul de trimitere. Pentru specialitatea DIABET ZAHARAT, pacienții beneficiază de o evaluare complexă a echilibrului metabolic, ce constă în: consultul medicului diabetolog, monitorizarea parametrilor antropometrici ((înălțime, greutate, indicele masei corporale, tensiune arterială, puls), gamă extinsă de analize medicale specifice (printre care și Hemoglobina glicozilată/HbA1c), consult oftalmologic (examen de fund de ochi), consult neurologic, electrocardiogramă (EKG) și administrarea unor tratamente specifice.

Rezultatele investigațiilor efectuate, indicațiile de tratament și recomandările de investigații suplimentare se consemnează în biletul de externare și în scrisoarea medicală.

Call Now Button