Medicina internă

Medicina internă reprezintă specialitatea care se ocupă cu prevenția riscului (medicină preventivă), diagnosticul și tratamentul nechirurgical al bolilor organelor interne (inimă, rinichi, ficat, plămâni). Consultul de medicină internă adresează probleme de diagnostic complex a polipatologiilor și monitorizării boli cronice severe.

De multe ori, pacienții la care semnele și simptomele anumitor afecțiuni sunt neclare, nu pot fi orientați către specialitatea medicală care gestionează cauza problemelor lor, fiind nevoie de un demers complex ce implică o serie de consulturi în multiple specialități, analize de laborator, imagistică, proceduri diagnostice, pentru reducerea cât mai mult a numărului de posibile diagnostice diferențiate și de a iniția tratamentul optim.

Acestea sunt situații foarte frecvente în practică medicală, iar consultul la medicul internist, prin modul de abordare integrativ al stării de sănătate a pacientului respectiv, orientează cu precizie pacientul către investigațiile necesare, stabilind cu rapiditate diagnosticul de certitudine sau chiar gestionând tratamentul afecțiunilor cronice respiratorii, cardiovasculare sau digestive, la care nu este nevoie de intervenția punctuală a medicului din specialitatea respectivă.

SANAMED – SERVICII DEDICATE DE MEDICINĂ INTERNĂ

La SANAMED, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea, tratamentul și monitorizarea pacientului ocupă un loc foarte important în clinica noastră.

În departamentul nostru de Medicină Internă, ai posibilitatea de a efectua teste, controale și investigații amănunțite specifice:
Nume Pret
Ecografie cardiacă + consultație MI + EKG 490 LEI
Ecografie abdominală totală + consultație MI 550 LEI
Consultație control 140 LEI
Ecografie abdomen inferior/superior 370 LEI
Ecografie doppler arterial membru inferior/superior unilateral 270 LEI
Ecografie doppler venos membru inferior/superior bilateral 260 LEI
Analize specifice** la recomandarea specialistului
RMN/CT** la recomandarea specialistului

*prețuri disponibile pentru Sanamed București.

**investigații recomandate individual de către medicul internist fiecărui pacient în parte în funcție de afecțiunea de care suferă. Acestea, dacă sunt recomandate, pot fi efectuate în același loc – la Sanamed, pentru a avea un diagnostic cât mai precis. Costul acestora va fi comunicat specific doar după consultația inițială a medicului.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Este investigația medicală imagistică de primă intenție atunci când există suspiciunea unor afecțiuni ale organelor din sfera abdomino-pelvină. Fiind neinvazivă și oferind o gamă foarte mare de informații despre structura organelor abdomino-pelvine, devine de cele mai multe ori complementară consulturilor inițiale de medicină internă, dar și la control.
Ecografia doppler se poate realiza atât pentru sistemul arterial periferic (Doppler arterial), cât și pentru sistemul venos periferic (al membrelor). Această investigație imagistică neinvazivă oferă date despre fluxul sângelui în vasele examinate, starea peretelui vascular, modificări de structură (anevrisme, ateromatoză), ocluzii (tromboze, embolii), fiind necesară efectuarea cu regularitate la pacienții cu afecțiuni ale sistemului vascular periferic.
Reprezintă analizele efectuate în vederea stabilirii diagnosticului și evaluării schemei de tratament, în funcție de afecțiunea respectivă și de fiecare pacient în parte.
Evaluarea cu ajutorul tomografiei computerizate și rezonanței magnetice nucleare se folosește la pacienții la care există suspiciuni de afectare structurală a organelor, cel mai frecvent în vederea stabilirii diagnosticului în afecțiunile care implică prezența unor formațiuni (benigne sau maligne).

GĂSEȘTE-ȚI MEDICUL INTERNIST PREFERAT LA SANAMED

Avantajele SANAMED:
  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • monitorizare adecvată a patologiilor specifice
  • aparatură modernă
  • demers medical integrativ

Pentru specialitatea MEDICINĂ INTERNĂ, pacienții beneficiază de consultul medicului specialist, investigații medicale în funcție de particularitățile patologiei de care suferă, administrarea anumitor terapii specifice și controale periodice.

Call Now Button