Ginecologie

Ginecologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticarea, monitorizarea și tratarea diferitelor afecțiuni ale sistemului reproducător feminin (aparatul genital și secreția hormonilor sexuali feminini).

Cele mai frecvente afecțiuni ginecologice sunt:

• Patologia ovariană: sindrom de ovar polichistic, chisturi ovariene, endometrioză, tumori ovariene.
• Tulburări menstruale: sindrom premenstrual, menoragie/hipermenoree (sângerări menstruale abundente), dismenoree (dureri menstruale), metroragii (sângerări în afara ciclului), amenoree (absența sângerărilor menstruale), cicluri menstruale neregulate.
• Modificări patologice prezente pe testul Babeș-Papanicolau.
• Patologie uterină: tumori uterine (fibrom, cancere endometriale), dureri.
• Afecțiuni ale vulvei și vaginului.
• Afecțiuni ale etajului pelvin (prolaps uterin, ruptură de perineu, incontinență urinară).
• Infertilitate și contracepție.
• Afecțiuni ale glandelor mamare (tumori mamare, mastită).

SANAMED – SERVICII DEDICATE SANAMED ÎN GINECOLOGIE

La SANAMED, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică.

Specialiștii noștri pun la dispoziția pacientelor întreaga lor expertiză pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor din sfera ginecologică și vor fi alături de dumneavoastră în planificarea unei sarcini și monitorizarea acesteia.

De asemenea, în cazul necesității unor investigații suplimentare imagistice de mare rezoluție (CT, RMN), departamentul de imagistică Sanamed oferă posibilitatea efectuării cât mai rapide a investigațiilor respective, astfel încât să puteți beneficia la timp de tratamentul adecvat pentru afecțiunea dumneavoastră.

Sanamed – Ginecologie vă oferă posibilitatea de a efectua teste, controale și investigații amănunțite specific, atât gratuite (CAS), în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cât și cu plată:

Nume Pret
Consultație control 140 LEI
Ecografie biometrie fetală 150 LEI
Ecografie transvaginală 180 LEI
Ecografie monitorizare sarcină 200 LEI
Ecografie monitorizare ovulație 90 LEI
Consult + eco TV 300 LEI
Consult + eco TV + PAP 350 LEI
Colposcopie 170 LEI
Consultație senologică 140 LEI
Cardiotocograma (testul fetal non-stres) 70 LEI

*prețuri disponibile pentru Sanamed București.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Reprezintă examenul clinic al glandelor mamare (sânilor) efectuat de către medicul specialist pentru a identifica posibilele modificări de formă, densitate, aspect al tegumentelor care pot apărea în cazul afecțiunilor sânului (tumori, mastite, retracții mamelonare, secreții patologice).
Reprezintă procedura imagistică prin care se evaluează momentul în care apare eliberarea ovului de către ovar. Această procedură neinvazivă este cel mai frecvent recomandată în cazul disfuncțiilor ovulatorii/lipsei ovulației (infertilitate feminină).
Reprezintă o metodă de diagnostic imagistic ce constă în efectuarea unei investigații ultrasonografice în cadrul căreia sonda ecografului se introduce în vagin, putându-se obține astfel imagini ale organelor și formațiunilor pelvine, care nu se pot investiga complet prin intermediul ecografie clasice.
Steriletul este o metodă de contracepție cu un dispozitiv intrauterin, a cărui montare trebuie realizată de către medicul ginecolog în cadrul unei proceduri specifice.
Reprezintă eliminarea diverselor formațiuni patologice dezvoltate la nivelul colului uterin cu ajutorul electrocauterului – aparat care realizează distrugerea acestor țesuturi bolnave prin ardere.
Este procedura prin care formațiunile condilomatoase de la nivelul vulvei sunt distruse termic cu ajutorul electrocauterului.
Constă în aprecierea ecografică a unor parametri ai produsului de concepție, precum dimensiunile și suprafețele anumitor segmente fetale, cât și fluxurile de sânge din vasele fetale și placentare.
Această investigație are de obicei rolul de a confirma o sarcină, evidențiind produsul de concepție și amplasarea sa la nivelul uterului.
Această investigație evaluează în detaliu structurile anatomice ale fătului (craniul, orbitele, buzele, coloana vertebrală, plămânii, stomacul, inima, abdomenul, cordonul ombilical, membrele, sexul fătului). În cadrul morfologiei fetale se evaluează poziția placentei, lichidul amniotic și se măsoară frecvența cardiacă a fătului. Datorită complexității acestei investigații, cât și a faptului că posibilitățile de examinare țin de poziția fătului la acel moment și a membrelor sale, această investigație durează mai mult (între 30 și 60 minute).
Este un test neinvaziv (denumit și test fetal non-stres) care evaluează starea de sănătate a fătului. Prin intermediul cardiotocogramei se evaluează bătăile cordului fetal, mișcările acestuia și modul în care variază frecvența cardiacă în funcție de mișcări.

GĂSEȘTE-ȚI GINECOLOGUL PREFERAT LA SANAMED

Avantajele SANAMED:
  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • monitorizare adecvată a patologiilor specifice ginecologice
  • aparatură modernă
Call Now Button