Acasă / Policlinică / Diabet Zaharat

Diabetul zaharat la SANAMED

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului.

Hormonul numit „insulină” permite celulelor corpului să folosească glucoza ca sursă de energie. Când secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, afecțiunea se numește diabet zaharat.

OMS recunoaște trei forme principale de diabet zaharat: tipul 1, tipul 2 și cel gestațional (de sarcină). Cele mai frecvente forme sunt diabetul zaharat tip 1 și diabetul zaharat tip 2.

Termenul ”diabet zaharat tip 1” a înlocuit mai mulți termeni vechi cum ar fi ”diabet juvenil” și ”diabet insulino-dependent”. La fel, termenul ”diabet zaharat tip 2” a înlocuit denumiri vechi, printre care și ”diabet insulino-independent” (non insulino-dependent).

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile și cea mai frecventă boală endocrină, caracterizată prin tulburări ale întregului metabolism și prin complicații care afectează ochii, rinichii, nervii și vasele de sânge.

SANAMED – SERVICII DEDICATE ÎN DIABETUL ZAHARAT

La SANAMED, cel mai mare centru privat destinat monitorizării și tratamentului pacienților cu boli cronice, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu diabet zaharat ocupă un loc foarte important în clinica noastră.

În departamentul nostru de Diabet zaharat, ai posibilitatea de a efectua teste, controale și investigații amănunțite specifice atât gratuite (CAS), în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cât și cu plată. În același timp, poți beneficia și de servicii de spitalizare de zi, decontate integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, tot prin bilet de trimitere.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Diagnosticarea diabetului

Dispozitive medicale utilizate în diabet, disponibile la SANAMED

Cum mă pregatesc pentru consultul cu un medic specialist

Acestea sunt câteva recomandări generale, pentru evaluări specifice clinice (ambulator și spitalizare/internare de zi) și paraclinice (laborator analize, imagistică medicală), iar echipa medicală și personalul recepției Sanamed vor susține demersul de informare necesar.

  • Pentru o consultație la medicul specialist în ambulator aveți nevoie de recomandarea unui medic.
  • Nu este necesară o pregătire specială pentru consultațiile în ambulator.
  • Este recomandată igiena corporală generală, doar dacă nu există contraindicatii în acest sens.
  • Este recomandat să aveti documente medicale în forma fizică sau digitală la momentul consultației precum: buletine de investigații de laborator, scrisoare medicală, consulturi anterioare.

Avantajele SANAMED:

  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului

SANAMED – cel mai mare furnizor privat de servicii de spitalizare de zi. Acesta este un serviciu decontat integral de Casa de Asigurări de Sănătate – CAS, prin biletul de trimitere. Pentru specialitatea DIABET ZAHARAT, pacienții beneficiază de o evaluare complexă a echilibrului metabolic, ce constă în: consultul medicului diabetolog, monitorizarea parametrilor antropometrici ((înălțime, greutate, indicele masei corporale, tensiune arterială, puls), gamă extinsă de analize medicale specifice (printre care și Hemoglobina glicozilată/HbA1c), consult oftalmologic (examen de fund de ochi), consult neurologic, electrocardiogramă (EKG) și administrarea unor tratamente specifice.

Rezultatele investigațiilor efectuate, indicațiile de tratament și recomandările de investigații suplimentare se consemnează în biletul de externare și în scrisoarea medicală.

Programare telefonică

Prezentarea Pacientului se realizează pe baza unei programări prealabile, in functie de disponibilitate (paturi libere, medic, afectiune, urgenta, control, recontrol, etc.), în intervalul orar LUNI-JOI: 08:00-19:00; VINERI: 08:00-18:00 la numărul de telefon:

Programare Online

Gasiti serviciile medicale de care aveti nevoie si programati-va rapid in cativa pasi simpli! Apasati butonul alaturat

Programeaza-te online

Întrebări frecvente și răspunsuri

Doctorii noștri au pregătit o serie de întrebări și răspunsuri pentru a te ajuta să găsești rapid toate informațiile necesare.

Află mai multe