Acasă / Policlinică / Nefrologie

SANAMED București

Calea Plevnei nr. 159 Corp B, sector 6, București

Nefrologiala SANAMED

Nefrologia reprezintă specialitatea medicală care se ocupă cu evaluarea funcției rinichilor, a insuficienței renale cronice și a patologiilor care conduc la insuficiență renală, având ca obiectiv principal prevenirea degradării funcției renale prin terapie medical-nutrițională (dietă), medicație specifică și până la stadiul de terapii de supleare a funcției renale (dializă), transplant renal.

Boala cronică de rinichi, denumită și insuficiență renală cronică, reprezintă o pierdere graduală a funcției de filtrare a sângelui. În stadii avansate, este caracterizată de o acumulare de volume periculoase de fluide, electroliți și alți produși de metabolism ce trebuie excretați în mod normal, în corp. În lipsa intervenției medicale la timp, viața pacientului poate fi pusă în pericol.

Cele mai frecvente boli care duc la insuficiență renală cronică sunt:
– Diabetul zaharat
– Hipertensiunea arterială
– Glomerulonefrita, nefrita interstițială
– Rinichiul polichistic
– Obstrucții prelungite la nivelul tractului urinar (hipertrofia prostatei, litiază renală, cancer)
– Reflux vezico-ureteral
– Infecțiile urinare recurente
De asemenea, boala cronică de rinichi are o multitudine de factori de risc (prezenți frecvent la pacienții cu boli cronice): Diabet, hipertensiune, boală cardiovasculară, dislipidemie, obezitate, fumat, vârstă înaintată, hidratare insuficientă. Evaluarea nefrologică în mod regulat a acestor pacienți cu afecțiuni cronice permite diagnosticarea precoce a bolii renale și intervenția nutrițională și medicamentoasă, astfel încât să se prevină sau încetinească degradarea funcției renale.

Depistarea la timp a prezenței bolii cronice de rinichi este importantă pentru adaptarea corectă a schemelor de tratament pentru celelalte afecțiuni de care suferă pacienții cronici – valoarea funcției renale (Rata filtrării glomerulare – RFG) fiind un criteriu major de limitare a folosire a anumitor terapii sau de reducere a dozelor.

SANAMED – SERVICII DEDICATE DE NEFROLOGIE

La SANAMED, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu probleme renale ocupă un loc foarte important în clinica noastră.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Ecografia renală

Ecografia aparatului urinar

Analize specifice de evaluare a funcției renale

Imagistică de înaltă rezoluție – CT / RMN

Cum mă pregatesc pentru consultul cu un medic specialist

Acestea sunt câteva recomandări generale, pentru evaluări specifice clinice (ambulator și spitalizare/internare de zi) și paraclinice (laborator analize, imagistică medicală), iar echipa medicală și personalul recepției Sanamed vor susține demersul de informare necesar.

  • Pentru o consultație la medicul specialist în ambulator aveți nevoie de recomandarea unui medic.
  • Nu este necesară o pregătire specială pentru consultațiile în ambulator.
  • Este recomandată igiena corporală generală, doar dacă nu există contraindicatii în acest sens.
  • Este recomandat să aveti documente medicale în forma fizică sau digitală la momentul consultației precum: buletine de investigații de laborator, scrisoare medicală, consulturi anterioare.

Avantajele SANAMED:

  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • monitorizare adecvată a patologiilor specifice în nefrologie
  • aparatură modernă

Pentru specialitatea NEFROLOGIE, pacienții beneficiază de consultul medicului specialist, investigații medicale în funcție de particularitățile patologiei renale, administrarea anumitor terapii specifice și controale periodice.

Programare telefonică

Prezentarea Pacientului se realizează pe baza unei programări prealabile, in functie de disponibilitate (paturi libere, medic, afectiune, urgenta, control, recontrol, etc.), în intervalul orar LUNI-JOI: 08:00-19:00; VINERI: 08:00-18:00 la numărul de telefon:

Programare Online

Gasiti serviciile medicale de care aveti nevoie si programati-va rapid in cativa pasi simpli! Apasati butonul alaturat

Programeaza-te online

Întrebări frecvente și răspunsuri

Doctorii noștri au pregătit o serie de întrebări și răspunsuri pentru a te ajuta să găsești rapid toate informațiile necesare.

Află mai multe