Acasă / Policlinică / Reumatologie

Reumatologie în

București

SANAMED București

Calea Plevnei nr. 159 Corp B, sector 6, București

Reumatologia la SANAMED

Reumatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul, monitorizarea și tratamentul afecțiunilor cronice mediate imun, care acționează asupra sistemului musculoscheletic, bolilor autoimune, vasculitelor, bolilor țesutului conjunctiv.

Printre patologiile ce intră în arealul reumatologiei se numără atropatiile inflamatorii (artrita reumatoidă, spondilita ankilozantă, artropatia psoriazică, artrita idiopatică juvenilă, guta, pseudoguta), bolile sistemice și ale țesutului conjunctiv (lupus, sindrom Sjögren, scleroza sistemică – sclerodermia, sindromul Ehlers-Danlos, dermatomiozita, boala mixtă de țesut conjunctiv, sarcoidoza, fibromialgia, poliangeita microscopică, poliarterita nodoasă, purpura Henoch-Schonlein, Boala Serului, aterita temporală, boala Behçet, trombangeita obliterantă, boala Kawasaki) , cât și afecțiuni ale țesuturilor moi (bursite, tendinite).

Medicația folosită în reumatologie se întinde pe multiple clase, pornind de la analgezice, antiinflamatoare nesteroidiene, steroizi (prednison, medrol) și incluzând și metotrexat, anticorpi monoclonali (infliximab, adalimumab, rituximab), inhibitori TNF-alfa (etanercept).

SANAMED – SERVICII DEDICATE ÎN REUMATOLOGIE

La SANAMED, ne-am extins echipa de medici specialiști, am creat un sistem de evaluare integrată interdisciplinară și modernizăm permanent baza tehnologică. De aceea, evaluarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu afecțiuni reumatologice și automoimune ocupă un loc important în clinica noastră.

În departamentul nostru de Reumatologie, specialiștii Sanamed îți pun la dispoziție expertiza lor clinică în vederea stabilirii diagnosticului și conduitei de tratament, iar departamentele conexe de imagistică și investigații de laborator specializate asigură un standard înalt de calitate.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE INVESTIGAȚII

Consultația inițială

Consultația control

Imagistică

Analize de laborator

Cum mă pregatesc pentru consultul cu un medic specialist

Acestea sunt câteva recomandări generale, pentru evaluări specifice clinice (ambulator și spitalizare/internare de zi) și paraclinice (laborator analize, imagistică medicală), iar echipa medicală și personalul recepției Sanamed vor susține demersul de informare necesar.

  • Pentru o consultație la medicul specialist în ambulator aveți nevoie de recomandarea unui medic.
  • Nu este necesară o pregătire specială pentru consultațiile în ambulator.
  • Este recomandată igiena corporală generală, doar dacă nu există contraindicatii în acest sens.
  • Este recomandat să aveti documente medicale în forma fizică sau digitală la momentul consultației precum: buletine de investigații de laborator, scrisoare medicală, consulturi anterioare.

Avantajele SANAMED:

  • diagnostic rapid și precis
  • proceduri minim invazive
  • prioritizarea siguranței pacientului
  • aparatură modernă

Programare telefonică

Prezentarea Pacientului se realizează pe baza unei programări prealabile, in functie de disponibilitate (paturi libere, medic, afectiune, urgenta, control, recontrol, etc.), în intervalul orar LUNI-JOI: 08:00-19:00; VINERI: 08:00-18:00 la numărul de telefon:

Programare Online

Gasiti serviciile medicale de care aveti nevoie si programati-va rapid in cativa pasi simpli! Apasati butonul alaturat

Programeaza-te online

Întrebări frecvente și răspunsuri

Doctorii noștri au pregătit o serie de întrebări și răspunsuri pentru a te ajuta să găsești rapid toate informațiile necesare.

Află mai multe