CUM TREBUIE PASTRATĂ INSULINA DIN PEN/POMPĂ ÎN SEZON CALD

Home / Fără categorie / CUM TREBUIE PASTRATĂ INSULINA DIN PEN/POMPĂ ÎN SEZON CALD
CUM TREBUIE PASTRATĂ INSULINA DIN PEN/POMPĂ ÎN SEZON CALD

CUM TREBUIE PASTRATĂ INSULINA DIN PEN/POMPĂ ÎN SEZON CALD

Temperatura crescută alterează rapid și ireversibil insulina, iar numărul de grade celsius la limită este variabil in funcție de tipul insulinei (limita maximă este în general 28-30°C). În perioada caldă, cu soare puternic, prin expunerea accidentală a insulinei la temeperaturi crescute, această își pierde acțiunea terapeutică. Ca urmare, lista de mai jos reprezintă o serie de sfaturi generale despre cum trebuie protejată insulina din pen/pompă pe timpul verii:

• NICIODATĂ insulina nu trebuie lăsată în automobilul care stationeaza (mai ales la soare). Temperaturile în habitaclul unui automobil cu geamurile / ușile închise pot ajunge rapid la valori care alterează total insulina în 10-15 minute.

• Este recomandat ca penurile de insulină să fie purtate în portofele cu iolație termică.

• Geanata/ghiozdanul/portofelul cu penuri de insulină nu trebuie niciodata să fie direct în soare (se va încinge similar situației din habitaclul automobilului).

• La plajă este ideal ca portofelul de insulină să fie cât mai apropare de sol/nisip (solul care este la umbră este mai rece), acoperit cu material care să permită circulația aerului (pentru a proteja de radiațile ultraviolete care trec prin umbrela de plajă) și OBLIGATORIU sub umbrelă sau orice structură care generează același efect de umbră.

• ATENȚIE! Pacienții cu doze mici de insulină (copiii, pacienții cu diete LOW-CARB) pot depăși 28-30 zile de utilizare a unui pen de insulină. Acest lucru face ca insulina să se altereze pe final. Este important ca, indiferent de cât de bine termic a fost păstrat cartușul în uz, să fie schimbat cu unul nou după această perioadă.

• În cameră este recomandat ca penurile să stea cât mai aproape de pardoseală, întrucât temperatura este cu câteva grade mai mică decât la 1 metru de la sol.

• Utilizatorii de pompe de insulină trebuie să nu păstreze un rezervor de insulină în pompă mai mult de 72h.

• Tubul de infuzie dintre rezervor și cateter trebuie permanent să fie acoperit (sub haine), de asemenea și pompa. Husele termoizolante pentru pompă nu au eficiență termică prea mare.

• Pompa de insulină la plajă este nepractică, datorită faptului că atât pompa cât și tubulatura trebuie permanent acoperite de haine din materiale care să asigure ventilația.

Call Now Button