Gustările dintre mese și importața lor în cazul pacienților cu DZ care conduc!

Home / Fără categorie / Gustările dintre mese și importața lor în cazul pacienților cu DZ care conduc!
Gustările dintre mese și importața lor în cazul pacienților cu DZ care conduc!

Gustările dintre mese și importața lor în cazul pacienților cu DZ care conduc!

De regulă, majoritatea pacienților cu DZ, fie că este tip 1 sau 2, au un regim alimentar alcătuit din 3 mese principale și una sau ma multe gustări, la ore fixe, în funcție de schema de tratament.

• Gustările au fost introduse în schema de dietă din necesitatea de a acoperi un exces de insulină care se poate constitui între mesele principale (fie ca urmare a injecțiilor cu insulină, fie cauzate de medicația orală care stimulează producerea/eliberarea de insulină).

• Gustările au rolul de a preveni riscul de hipoglicemie ce apare între mesele principale. Respectarea intervalelor orare indicate pentru fiecare gustare este esențială.

• Persoanele care conduc se confruntă de multe ori cu situația de a se afla la volan în momentul când ar trebui să consume o gustare.

• A sări peste gustare datorită faptului că se afla la volan sau a o amâna pentru mai târziu, când se ajunge la destinație, este o EROARE MAJORĂ pe care o pot face pacienții, ce CREȘTE EXPONENȚIAL RISCUL DE HIPOGLICEMIE LA VOLAN cu consecințele de rigoare.

• ÎNTOTDEAUNA pacientul cu DZ care conduce trebuie să aibă la îndemână un aliment ușor de consumat care să echivaleze cantitatea de glucide recomandată gustării, astfel încât să nu fie expus riscului de hipoglicemie, dacă în momentul gustării decide să nu se oprească și să continue deplasarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.