IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2

Home / Fără categorie / IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2
IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2

IMPORTANȚA GUSTĂRILOR ÎN DIABETUL DE TIP 2

• În regimul pacienților cu DZ tip 2, care sunt sub tratament cu antidiabetice orale, este foarte important ca totalul alimentelor consumate într-o zi să fie dispus pe mai multe mese, dintre care 3 principale și 2-3 gustări.
• Rolul meselor multiple este acela de a reduce cantitatea de glucide și calorii pe care un pacient o manâncă la o masă, astfel încât creșterea glicemică rezultată din masa respectivă să fie cât mai ușor de acoperit de către insulina endogenă.
• Antidiabeticele orale au durată de acțiune mai lungă, astfel încât activitatea lor poate acoperi mai multe mese, gustările dintre mesele principale având și rolul de a evita hipoglicemiile.
• Mesele mai dese, deși în cantitate mai mică, reduc senzația de foame.
• În DZ tip 2, regimul alimentar, cât și spațierea meselor și gustărilor, reprezintă o condiție absolută pentru obținerea glicemiilor optime.
• Indiferent de schema medicamentoasă și chiar insulinică, în absența unui regim alimentar corect stabilit și urmat, țintele glicemice nu pot fi atinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.